Huis kopen of een eigen huis bouwen. Hoe werkt dat?


Bouwen zoals u het wilt. Er zijn verschillende manieren om in Nieuw Delft uw droomhuis te verwezenlijken. U bepaalt zelf in een paar stappen hoe u wilt wonen, kiest u de woning die past bij uw wensen en budget. Bij het ontwerp en de uitvoering van uw huis heeft u een grote mate van vrijheid. In hoofdlijnen zijn er drie bouwvormen:

  1. Een eigen huis bouwen. U koopt een stadskavel om het huis realiseren dat helemaal past bij uw wensen. U heeft dan zelf volledige regie over het hele traject vanaf het eerste idee tot aan de oplevering. U kiest uw eigen architect en werkt met hem of haar uw bouwplannen uit. Vervolgens kiest u ook zelf uw eigen hoofdaannemer en eventuele onderaannemers. De architect kan u hierbij helpen of u kunt zich daarbij laten begeleiden door een gespecialiseerd bouwbegeleidingsbureau. Indien mogelijk kunt u ook met andere zelfbouwers gezamenlijk inkopen. Alles staat uitgebreid beschreven in het zelfbouwhandboek 'Ik bouw zelf in Nieuw Delft'. Deze bouwvorm is ook bekend onder de naam 'particulier opdrachtgeverschap'.
  2. U koopt samen met anderen een groepskavel: de collectieve zelfbouwgroep. U vormt samen met anderen een vereniging. Samen gaat u met onder meer architect en aannemers collectief ontwerpen en bouwen. Ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap genoemd.
  3. U kunt ook een huis kopen en samen met één van de ontwikkelaars uw huis van binnen en buiten op-maat laten samenstellen. 

Alle spelregels in het kavelpaspoort. Voor ieder bouwinitiatief geldt, dat deze past binnen de zorgvuldig opgestelde bouwregels die staan in een zogenaamde Kavelpaspoort. Alle bouwinitiatieven krijgen in deze bouwregels veel mogelijkheden in uitstraling en indeling, maar zorgen er ook voor dat Nieuw Delft een geheel vormt met een echt Delfts karakter en in verbinding staat met haar omgeving.

Voor iedere buurt is/wordt een bijpassend kavelpaspoort opgesteld:

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten