Zelfbouwkansen in Van Leeuwenhoekkwartier Noord

Circa 15 kavels aan het Van Leeuwenhoekpark


Let op: de inschrijvingen voor deze kavels zijn gesloten. Geef je voorkeuren door in het Woonprofiel, of volg ons op Facebook of Twitter om op de hoogte te blijven van het nieuwe kavel- en woningaanbod in Nieuw Delft.

De loting en KavelKiesDag voor de groepskavel op veld 2.3 hebben inmiddels plaatsgevonden. Voor de individuele kavels (inclusief 1 dubbele kavel) geldt dat de loting al is geweest en de KavelKiesDag op zaterdag 10 maart 2018 is. Bij de downloads op deze website vind je meer achtergrondinformatie over deze zelfbouwkavels op veld 2.3, inclusief onder meer het Kavelpaspoort en een Vraag en Antwoord over onder meer de KavelKiesDag op 10 maart 2018.       

De kavels op veld 2.3

Kavels veld 2.3 individuele kavels & kleine groepskavels (groen) en 1 grote groepskavel (geel). Leestip: bebouwing toont een voorbeeld van wat binnen de mogelijkheden past.

De zelfbouwkavels in veld 2 liggen in het noordelijke deel van het Van Leeuwenhoekkwartier, direct aan het park, vlakbij de gracht en het gloednieuwe NS station en OV plein en het historische centrum. Bekijk de virtuele plankaart van Nieuw Delft

Er zijn twee soorten kavels:

1. Parkkavels - Individuele- & kleine groepskavels

 • Circa 15 zelfbouwkavels.
 • Aan het toekomstig stadspark en vlakbij de Westsingelgracht. 
 • Een flexibele kavelbreedte variërend van 4.20 tot 8.10 meter.
 • 4 - 5 lagen hoog (vanaf maaiveld), circa 12 meter diep.
 • Tuin en/of dakterras mogelijk.
 • Individueel of in een kleine groep.
 • 1 - circa 3 woningen per kavel.
 • Je kunt op deze kavels ook ondernemen. Niet-wonen stadsfunctie mogelijk op de begane grond. Lees meer
 • Kansen om de buitenruimte bijzonder (samen) in te richten.
 • Grondprijs €1.555,- per m2/incl. btw.

2. Parkkavel - grotere groepskavel

 • Een grotere kavel van circa 17 meter breed voor een groep tot circa 10 appartementen/woningen.
 • Aan het toekomstig stadspark en vlakbij de Westsingelgracht. 
 • Indicatie kavelbreedte 17 meter.
 • 4 lagen hoog (vanaf maaiveld).
 • Grotere groepen (of individueel).
 • 1 - circa 10 woningen per kavel.
 • Je kunt op deze kavels ook ondernemen. Niet-wonen stadsfunctie mogelijk op de begane grond. Lees meer
 • Kansen om de buitenruimte bijzonder (samen) in te richten.
 • Grondprijs €1.455,- per m2/incl. btw.
   

Kavelpaspoort: heldere spelregels met veel ruimte! 

Net als in de Coendersbuurt, krijg je ook in het Van Leeuwenhoekkwartier weer letterlijk en figuurlijk de ruimte  - binnen heldere spelregels - om een eigen huis te realiseren. Het kavelpaspoort is je leidraad! Een onmisbaar document als je aan de slag gaat. In het kavelpaspoort staan alle spelregels waarbinnen kavelkopers hun woning (laten) ontwerpen en (laten) bouwen. In het kavelpaspoort staat uitgebreide informatie over onder meer afmetingen kavels, beeldkwaliteit, uitgifteproces, grondprijzen, duurzaamheidsaspecten en parkeren. 

Het kavelpaspoort is inmiddels gereed en werd gepresenteerd op de informatieavond op woensdag 20 december 2017. Naar aanleiding van de informatieavond op 10 januari 2018, specifiek over de parkeeroplossing, is besloten de parkeeroplossing / parkeertafel optioneel te houden. In plaats hiervan is een zone aangewezen waar het parkeren, bergingen e.d. gerealiseerd dient te worden. BNO zal de constructie voor het terras (voor hun woningen, de groene terrasafscheiding en het steunpunt) realiseren, zie figuur 1 en 2 in het addendum kavelpaspoort parkeeroplossing. Indien de zelfbouwer er voor kiest om geen constructie te realiseren, dan is dat dus mogelijk. Om de kwaliteit van het gebied te borgen zijn kwalitatieve spelregels opgenomen in het addendum kavelpaspoort parkeeroplossing. Tegelijkertijd is bijlage 2 in het kavelpaspoort nagenoeg in zijn geheel aangepast omdat de parkeeroplossing / parkeertafel optioneel wordt. Zie hiervoor het addendum kavelpaspoort bijlage 2.
 

 

In het Van Leeuwenhoekkwartier | Midden in de stad aan het stadspark

Delft op z'n stedelijkst. Het Van Leeuwenhoekkwartier wordt een levendige plek met stedelijke allure. Het gebied rondom het nieuwe Stationsplein is straks het terrein voor iedere Delftenaar, Delvenaar, ondernemer, werker, reiziger en passant. Hier vind je straks diverse horecagelegenheden met terrassen, open- en flexwerkplekken, hotels, short- en extended stay, een atrium met ruimte voor exposities en mooie plekken om elkaar te ontmoeten. Verbonden door het nieuwe stadspark - het Van Leeuwenhoekpark. Een plek waar altijd iets te doen is.


Lees meer over het Van Leeuwenhoekkwartier.
Lees meer over het Van Leeuwenhoekpark.
 


Rijk aan ervaren zelfbouwers!

Nieuw Delft en zelfbouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de Coendersbuurt en Van Leeuwenhoekkwartier zijn verschillende zelfbouwers volop aan de gang met het realiseren van hun woning. Ieder geeft zijn eigen signatuur aan zijn huis en bouwt daarmee samen aan een nieuwe buurt. Met mooie resultaten! Bekijk onderstaande foto's van de Coendersbuurt in aanbouw.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten