Scholencombinatie Delfland in de praktijk

23-03-2017

In januari 2017 opende het nieuwe gebouw van Scholencombinatie Delfland haar deuren. Sindsdien volgen de vmbo-leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft en het Grotius College hun lessen in dit spiksplinternieuwe gebouw, vol moderne faciliteiten. Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Bekijk hier de beelden!

Schetsontwerp gekozen voor Van Leeuwenhoekpark

23-03-2017

Het schetsontwerp voor het nieuwe stadspark is gekozen. Het ontwerp voorziet in prettige plekken die bij elkaar passen, elkaar versterken en passen bij de omgeving over de volle lengte van het park. Een sterke basisstructuur met een rijke voedingsbodem waaruit de dingen die mensen in het park willen doen, kunnen ontstaan. Op 14 maart jl. is het ontwerp gepresenteerd aan - en besproken met geïnteresseerden, die in eerdere stadia hebben meegedacht. 

Vacature medior Communicatieadviseur

21-03-2017

Binnen het project Spoorzone Delft en gebiedsontwikkeling Nieuw Delft is een vacature vrij voor een medior Communicatieadviseur. Word jij onze nieuwe collega?

Open Development: nieuwe eigenaar voormalige Stationsgebouw

02-03-2017

Begin 2015 sloot het voormalige Stationsgebouw in de Spoorzone haar deuren voor publiek. Sindsdien stond het te koop. Nu verwelkomen we de nieuwe eigenaar: Open Development. De transformatie van dit bijzondere Rijksmonument stammend uit 1885, kan beginnen.  

600 Delftenaren over de vloer!

10-02-2017

Op zaterdag 4 februari vond de eerste editie van Nieuw Delft Presenteert plaats in het IHE-gebouw in Delft. Deze dag presenteerden drie partijen voor het eerst hun plan aan de stad. Al deze plannen hebben een prominente plek direct rondom het station van Delft. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan het visitekaartje van de stad. Alle reden dus voor Delftenaren om een kijkje te komen nemen.

Nieuw Deel van Delft: Scholencombinatie Delfland

23-01-2017

De nieuwbouw van Scholencombinatie Delfland is officieel geopend. Wethouder Aletta Hekker maakte samen met leerlingen de toegang vrij voor leerlingen, docenten en andere Delftenaren. De school is een van de eerste gebouwen in Nieuw Delft dat af is. En daarmee is een nieuw stuk Delft weer teruggegeven aan de stad.

Nieuw Delft Presenteert

17-01-2017

Op zaterdag 4 februari geven we met 'Nieuw Delft Presenteert' een eerste blik op de directe omgeving van het Stationsplein in 2019. Vier bijzondere projecten, met elk hun eigen programma en signatuur, verzorgen die dag een eerste preview van hun plan. Allereerst in een startpresentatie (aanmelden verplicht) en vervolgens kunt u de plannen ook op eigen gelegenheid bekijken. Lees hier meer over wat u te wachten staat op 4 februari en meld u aan voor de startpresentatie!  

Centrum Delft krijgt uniek gebouwensemble voor wonen en werken

20-12-2016

Op woensdag 14 december werd een vrije inloopavond gehouden voor direct omwonenden over  het nieuwbouwproject voor bouwveld 5. De inloopavond werd, net als de eerste avond in maart, goed bezocht. Op deze markante plek zal het centrum van Delft uit groeien tot de nieuwe woonplek voor werknemers van kennisintensieve bedrijven en start-ups. 

Nieuw Delft 500 leerlingen rijker

15-12-2016

Op maandag 19 december levert aannemer Slokker Bouwgroep vestiging Breda de nieuwbouw van Scholencombinatie Delfland op aan de gemeente Delft. Het gebouw, met daarin een sporthal gevestigd, is dan klaar voor gebruik door zo’n 500 leerlingen en hun leraren. Een groot deel van de lokalen en andere ruimtes is deze week al gereed en de verhuizing en de eerste lessen kunnen daardoor ook deze week al starten.  Zo wennen de leerlingen alvast aan hun nieuwe stek en kunnen in de vakantieperiode de laatste puntjes op de i worden gezet. In januari vindt de feestelijke opening van de nieuwe locatie plaats.

Woensdag 14 december Inloopavond over plan voor bouwveld 5

01-12-2016

Op woensdag 14 december as. is er een vrije inloopavond over de ontwikkelingen en de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het plan voor bouwveld 5. U bent tussen 19.30 en 21.00 uur van harte welkom in Loods015 aan de Nijverheidsstraat 7 in Delft.

Voornemen tot gunning plan voor kopgebouw aan stationsplein

24-11-2016

Namens de Gemeente Delft heeft Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) het voornemen om de tender voor het kopgebouw aan de zuidwestzijde van het stationsplein te gunnen aan de combinatie Smit’s Bouwbedrijf B.V. / Vink Bouw Nieuwkoop B.V. met het plan ‘Antoni’.

Eerste oplevering in de Coendersbuurt: de parkeergarage!

10-11-2016

Vanaf nu kunnen bewoners van de Coendersbuurt, die een plek in de garage gekocht hebben, hun auto in de stallingsgarage parkeren. De parkeergarage heeft twee verdiepingen, in totaal 107 plekken en is half verdiept gerealiseerd. Bovenop de garage bouwt Era Contour-Heijmans straks 10 appartementen voor TOV (een wooninitiatief voor jongeren met een verstandelijke beperking) én 19 ruime eengezinswoningen.

Wat is er in oktober te doen in de PROEFtuin?

28-09-2016

In oktober organiseert Stichting Groenkracht activiteiten in de Delftse PROEFtuin en op andere groene plekken. Variërend van fietstocht langs de buurtmoestuinen en educatieve wandelingen door de Delftse PROEFtuin. Doe meteen mee. Gratis, reserveren is niet nodig. 

Eerste zelfbouwkavels in Van Leeuwenhoekkwartier uitverkocht!

25-09-2016

Zelfbouwers grepen hun kans KavelKiesDag afgelopen zaterdag 24 september. In korte tijd waren alle 14 zelfbouwkavels in het Van Leeuwenhoekkwartier veld 3 uitverkocht! Van te voren was al duidelijk dat het een spannende dag zou worden, want er was meer vraag dan aanbod van kavels. Optant kavelkopers beleefden naarmate de dag vorderde dan ook spannende momenten. Bekijk hier de foto's van een mooie dag.

'TOV' huis in de Coendersbuurt

20-09-2016

In de Coendersbuurt (project ’t Straatje in aanbouw) staat in het najaar 2017 een ‘TOV’ huis! Een veilig baken waarin tien jongeren met een verstandelijke beperking in een woongroep wonen en vandaaruit zoveel mogelijk zelfstandig in de maatschappij kunnen meedraaien. Op woensdag 21 september komen alle partijen bijeen op de bouwlocatie om te vieren dat het is gelukt om met elkaar dit bijzondere particulier ouderinitiatief voor begeleid wonen te realiseren.

Inschrijven voor jouw zelfbouwkavel start aanstaande vrijdag 16 september!

11-09-2016

Het is zover! Vanaf vrijdag 16 september kun je gaan inschrijven voor de allereerste zelfbouwkavels in het Van Leeuwenhoekkwartier. Het gaat om zo'n 15 kavels op een prachtige plek midden in de stad Delft. Pak deze uniek kans om je eigen huis tot leven te brengen!

Zoek OkéMonsters!

31-08-2016

Elke woensdagmiddag in september kunnen kinderen op zoek naar Okémonsters in de Delftse PROEFtuin in Delft. De PROEFtuin in Delft is een plek waar dieren, vogels en insecten leven. De kleinste diertjes zijn heel mooi om te zien. Soms een beetje eng maar vaak heel kleurrijk. Met een telefooncamera of een digitale camera kun jij de mooiste foto’s maken. Trek je survival pak aan en zet je hoed alvast maar op!

Zelfbouwatelier: voor en door zelfbouwers

25-08-2016

 Zo'n 60 geinteresseerde zelfbouwers waren bij het Zelfbouwatelier op 24 augustus. Het was warm buiten, maar lekker koel in Loods015! Er waren vertrouwde, maar ook veel nieuwe gezichten; goed om te zien. Naast het kavelpaspoort en de zelfbouwmogelijkheden in het Van Leeuwenhoekkwartier kwamen ook de verhalen van ervaren zelfbouwers uit de Coendersbuurt aan bod. Wat waardevolle tips opleverde voor de zelfbouwers in spé.

Zelfbouwateliers kavels Van Leeuwenhoekkwartier

22-08-2016

Op woensdag 24 en 31 augustus organiseren we zelfbouwateliers, waar je alles te weten komt over de nieuwe zelfbouwkavels in het Van Leeuwenhoekkwartier. Benieuwd hoe jij jouw woning hier tot leven kunt brengen? Kom dan naar Loods 015 (Nijverheidsstraat 7, Delft). Het programma start op beide dagen om 19.30 uur.

Volop kansen voor herbestemming voormalig Stationsgebouw Delft

06-07-2016

NS Vastgoed B.V. zoekt een nieuwe eigenaar voor het in neo-renaissance architectuur gebouwde rijksmonument ‘’Stationsgebouw Delft’’. De verkoop van dit unieke en karakteristieke rijksmonument zal plaatsvinden door middel van openbare inschrijving. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten