25-09-2016

Eerste zelfbouwkavels in Van Leeuwenhoekkwartier uitverkocht!


Zelfbouwers grepen hun kans op KavelKiesDag afgelopen zaterdag 24 september. In korte tijd waren alle 14 zelfbouwkavels in het Van Leeuwenhoekkwartier veld 3 uitverkocht! Van te voren was al duidelijk dat het een spannende dag zou worden, want er was meer vraag dan aanbod van kavels. Optant kavelkopers beleefden naarmate de dag vorderde dan ook spannende momenten. Vanaf 9.30 kozen de zelfbouwers één voor één hun droomkavel. Rond 14.00 uur waren alle kavels verkocht. De nieuwe bewoners maakten meteen van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe buren te ontmoeten.

Bekijk hier de foto's van een fantastische dag

Meer vraag dan aanbod
Het was alweer de 3e KavelKiesDag in Nieuw Delft. Naast twee uitverkochte bouwvelden in de Coendersbuurt is nu ook de eerste kaveluitgifte in het Van Leeuwenhoekkwartier veld 3 een groot succes gebleken. Op deze KavelKiesDag koos iedere aspirant koper op volgorde van lotnummer zijn favoriete kavel. Aanwezigen konden de vorderingen live volgen op een groot scherm. Naast vreugde was er ook teleurstelling bij diegene die hun favoriete kavel niet meer konden kiezen. Zij hebben zich opgegeven voor de reservelijst of kijken uit naar de volgende zelfbouwkavels in het Van Leeuwenhoekkwartier .

Zelfbouw midden in de stad
Een plek aan het park, in het centrum én je eigen huis bouwen. Deze drie argumenten vormen de ideale combinatie voor kavelkopers om hier te gaan wonen en/of ondernemen. Er was keuze uit parkkavels en grachtkavels. Net als in de Coendersbuurt, krijg je ook in het Van Leeuwenhoekkwartier weer letterlijk en figuurlijk de ruimte  om - binnen heldere spelregels - een eigen huis te realiseren.

Kopers hadden de keuze voor een kavel variërend van 5.40 meter breed voor één huishouden tot 17.10 meter breed voor een hele bouwgroep. De bredere kavels liggen voornamelijk aan de Nieuwe Gracht. De groep zelfbouwers is gevarieerd in leeftijd tussen circa 30 en 65 jaar, van binnen en buiten Delft (en buitenland), bijzondere nieuwe (levensloopbestendige) woonvormen wel of niet gecombineerd met ondernemersplannen in de plint van de grachtkavels. Een enkeling had zelfs al een maquette paraat. Kopers zochten elkaar op om kennis te maken, want zelfbouw doe je niet alleen.

Start bouw
De komende 12 weken kunnen de kavelkopers hun optie omzetten naar een definitieve koopovereenkomst. De bouw kan naar verwachting starten in mei 2018 en kan in 2019 klaar zijn.

 

Delft op z'n stedelijkst
Het Van Leeuwenhoekkwartier ligt centraal in Delft, rond Centraal Station en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Er komen circa 600 nieuwe woningen bij het Bolwerk, aan de Nieuwe Gracht, rondom het nieuwe stadspark. Naast nieuwe woningen is er ruimte voor tal van nieuwe stedelijke functies verdeeld over 40.000m2. Dit zorgt voor de optimale stedelijke mix en levendigheid in het gebied. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten