15-12-2016

Nieuw Delft 500 leerlingen rijker

Op maandag 19 december levert aannemer Slokker Bouwgroep vestiging Breda de nieuwbouw van Scholencombinatie Delfland op aan de gemeente Delft.

Het gebouw, met daarin een sporthal gevestigd, is dan klaar voor gebruik door zo’n 500 leerlingen en hun leraren. Een groot deel van de lokalen en andere ruimtes is deze week al gereed en de verhuizing en de eerste lessen kunnen daardoor ook deze week al starten.  Zo wennen de leerlingen alvast aan hun nieuwe stek en kunnen in de vakantieperiode de laatste puntjes op de i worden gezet. In januari vindt de feestelijke opening van de nieuwe locatie plaats.

De nieuwe locatie ligt aan de toekomstige Ireneboulevard en de Van Bleyswijckstraat in Nieuw Delft. De gevel is -vooral op de begane grond- grotendeels van glas. Hier zitten de praktijkruimtes, zodat de school zich letterlijk naar buiten toe kan profileren. Het onderwijs en 'de echte wereld' worden zo met elkaar verbonden. Die verbinding is er niet alleen door het open karakter in ontwerp. Ook in het gebruik komt dit terug: buurtbewoners en andere Delftenaren kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die het gebouw en het onderwijs bieden.
Charles Barto, directeur van de school: "De leerlingen krijgen met dit mooie gebouw de kans om uit de clichématige beeldvorming van het beroepsgerichte onderwijs te stappen, om de omgeving te laten zien wat ze waard zijn én om van die omgeving te leren. Daarom halen we die wereld naar binnen. Zo hebben we in het nieuwe gebouw een winkeltje, waar we spullen verkopen die de leerlingen maken." Behalve het winkeltje opent de school ook de deuren van een restaurant, zijn het sportveld en het schoolplein buiten schooltijd vrij toegankelijk en beschikt de school over een fitnessruimte en een sporthal, waar enkele sportverenigingen uit Delft gebruik van gaan maken.

Lees hier het volledige artikel over de gloednieuwe school in Nieuw Delft.

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten