17-01-2017

Nieuw Delft Presenteert

In 2019 ondergaat het gebied rond station Delft een metamorfose. Direct aan het Stationsplein en de Houttuinen vind je straks diverse horecagelegenheden met terrassen, open werkplekken, hotels, een atrium met ruimte voor exposities en mooie plekken om elkaar te ontmoeten.

Zaterdag 4 februari: preview 'Nieuw Delft presenteert'
Ook benieuwd hoe dit nieuwe deel van Delft er straks uit ziet? Op zaterdag 4 februari geven we met 'Nieuw Delft Presenteert' een eerste blik op de directe omgeving van het Stationsplein. Vier bijzondere projecten, met elk hun eigen programma en signatuur, verzorgen een eerste preview van hun plan.

Programma:
'Nieuw Delft Presenteert' vindt plaats in het IHE gebouw (Westvest 7, Delft).

  • 09.45 uur: Ontvangst
  • 10.00 - 11.00 uur: Start plenaire presentatie in het auditorium (beperkt aantal plekken, graag hier aanmelden)
  • 11.00 - 14.00 uur: Open inloop in het restaurant op de begane grond (aanmelden niet nodig)

Tijdens de startpresentatie geven de ontwikkelende partijen een korte preview van hun plan. In verband met een beperkt aantal plaatsen in de zaal moet u zich hiervoor aanmelden. Vanaf 11.00 tot 14.00 uur is er vrije inloop en kunt u de plannen op eigen gelegenheid bekijken. Ook kunt u dan in gesprek met de partijen die het plan ontwikkelen.

Om deze plannen gaat het op 4 februari:

  1. De Porceleyne Poort. Voor het eerst wordt het ontwerp van De Porceleyne Poort gepresenteerd: een iconisch Delfts gebouw, waarin de prestaties en verhalen van de belangrijkste Delftse pioniers uit het verleden zijn verwerkt en waar een podium wordt geboden aan de pioniers van de toekomst. Een gebouw met hoogwaardige woningen en bijzondere multifunctionele ruimtes met daarin een spannende mix van cultuur, detailhandel, horeca en werkruimtes.
  2. Plan ‘Antoni’. Het plan Antoni voorziet in (tijdelijk) wonen in hotel, in studio’s en in loftwoningen. Het glazen atrium met de ‘Living Lobby’ is het 24/7 kloppend hart met expositieruimtes, werkplekken en horeca.  
  3. The Student Hotel. Direct tegenover het nieuwe station Delft komt een bijzonder hotelconcept te staan met circa 342 volledig ingerichte kamers voor studenten (longstay) en veel openbare voorzieningen, variërend van vergaderruimtes tot eet- en drinkfaciliteiten. 
  4. Het voormalige stationsgebouw. Voor dit Rijksmonument wordt gedacht aan ‘gemengde doeleinden’ zoals een horecafunctie direct aan het Stationsplein en het nieuwe park Spoorloos.

​Al deze projecten liggen direct aan het Stationsplein en de Houttuinen. Ze vormen straks met elkaar een belangrijk onderdeel van de entree van de stad. Vanwege de vele openbare functies en levendigheid is dit gebied straks het terrein voor iedere Delftenaar, Delvenaar, ondernemer, reiziger en passant.

VR-bril en virtuele rondleiding door de toekomst
Op 4 februari heeft u voor het eerst de gelegenheid om virtueel door een deel van Nieuw Delft te lopen, de directe omgeving van het stationsplein. Wie wil, kan ook een kijkje nemen door de VR-bril. Ook zijn er verschillende maquettes aanwezig en nieuwe impressies en beelden te zien.  

Aanmelden
Let op: wilt u aanwezig zijn bij de startpresentatie? Dan meldt u zich hier aan.
U ontvangt na uw aanmelding een toegangsbewijs dat u als entreebewijs mee neemt op 4 februari. Voor iedere bezoeker is een apart toegangsbewijs nodig. Dit in verband met een beperkt aantal plaatsen in de zaal.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten