23-01-2017

Nieuw Deel van Delft: Scholencombinatie Delfland

Het nieuwe schoolgebouw staat op een prominente plek in Nieuw Delft; langs de toekomstige Ireneboulevard (nu nog Westlandseweg).

De gevel is -vooral op de begane grond- grotendeels van glas. Hier zitten de praktijkruimtes, zodat de school zich letterlijk naar buiten toe kan profileren. Het onderwijs en 'de echte wereld' worden zo met elkaar verbonden. Die verbinding is er niet alleen door het open karakter in ontwerp. Ook in het gebruik komt dit terug: buurtbewoners en andere Delftenaren kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die het gebouw en het onderwijs bieden.
Charles Barto, directeur van de school: "De leerlingen krijgen met dit mooie gebouw de kans om uit de clichématige beeldvorming van het beroepsgerichte onderwijs te stappen, om de omgeving te laten zien wat ze waard zijn én om van die omgeving te leren. Daarom halen we die wereld naar binnen. Zo hebben we in het nieuwe gebouw een winkeltje, waar we spullen verkopen die de leerlingen maken." Behalve het winkeltje opent de school ook de deuren van een restaurant, zijn het sportveld en het schoolplein buiten schooltijd vrij toegankelijk en beschikt de school over een fitnessruimte en een sporthal, waar enkele sportverenigingen uit Delft gebruik van gaan maken.
 
Samenwerking
Slokker Bouwgroep is in november 2015 in opdracht van de gemeente gestart met de nieuwbouw van de school. Scholencombinatie Delfland telt nu ongeveer 500 leerlingen. De nieuwbouw van de school is toegerust op 550 tot 600 leerlingen. Scholencombinatie Delfland is een samenwerking tussen de VMBO-afdelingen van het Grotius College en het Christelijk Lyceum Delft (CLD). DP6 Architectuurstudio maakte het ontwerp voor de nieuwe school. Het gebouw krijgt zonnepanelen en een duurzaam warmtesysteem en gaat zo mee met de duurzaamheidsambities die voor Nieuw Delft als geheel gelden.
 
Lees hier het uitgebreide artikel over de gloednieuwe school.

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten