02-03-2017

Open Development: nieuwe eigenaar voormalige stationsgebouw


Begin 2015 sloot het voormalige stationsgebouw in de Spoorzone haar deuren voor publiek. Sindsdien stond het te koop. Nu verwelkomen we de nieuwe eigenaar: Open Development. De transformatie van dit bijzondere Rijksmonument stammend uit 1885, kan beginnen.

Horeca met terras
Jesse Bonjer van Open Development:  "We zijn zeer verheugd met de aankoop van dit bijzondere Rijksmonument. Een gebouw en plek met een rijke geschiedenis. De (sloop)werkzaamheden aan het stationsgebied waren al gaande tijdens mijn studie aan de TU in Delft. Maar dat het gebied 'Nieuw Delft' zo mooi zou worden en wij er ook een bijdrage aan kunnen leveren, had ik toen nooit gedacht. Het voormalige station krijgt in onze plannen haar publieksfunctie weer terug. De voormalige stationshal wordt een horecagelegenheid (restaurant en winebar) met terras in het park Spoorloos. Een prachtige karakteristieke plek om te verblijven. Op dit moment zijn we de plannen, samen met Job Roos (architectenbureau Braaksma&Roos), aan het uitwerken. Binnenkort verwachten wij meer nieuws over onze plannen met Delft te kunnen delen."


Fietsenstaling en park Spoorloos
Het is de ambitie om het getransformeerde gebouw begin 2018 haar deuren te laten openen. Aan de westzijde, ter plaatse van de voormalige sporen en het perron, wordt momenteel een ondergrondse stalling voor 2.700 fietsen gerealiseerd. Boven op deze fietsenstalling komt het openbare park Spoorloos waar ook het terras van de horecagelegenheid is gelegen. De inrichting van het park en het Stationsplein voor de hoofdentree van het gebouw wordt door de gemeente verzorgd.
Lees meer over project Stationsgebouw.

Lennart Harpe, wethouder Spoorzone Delft: "We zijn blij dat dit prachtige Rijksmonument nieuw leven wordt ingeblazen. Nu het spoor, dat aan de achterzijde van het gebouw lag, onder de grond is gebracht, zijn er volop kansen voor de nieuwe eigenaar om dit stukje industrieel erfgoed opnieuw te ontwikkelen. Het gebouw staat op een cruciale plek in onze stad. De nieuwe invulling met horeca is hier zeer welkom. Het biedt levendigheid, precies daar waar we het willen: direct aan Station Delft, met aangrenzend park Spoorloos en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark om de hoek. Het voormalige stationsgebouw  zal een grote stimulans geven aan de groei van een levendig  stationsgebied."

De wederopbouw stationsgebied Delft!
Tot in 2019 ondergaat het gebied rond station Delft een metamorfose. Na jarenlang tunnelbouw en andere werkzaamheden liggen er nu concrete plannen voor de invulling van het gebied direct rondom het station. Op 4 februari presenteerde Nieuw Delft voor het eerst de plannen van de nieuwe entree van Delft: The Student Hotel, Antoni , House of Delft en het voormalige stationsgebouw. Alle projecten met een eigen programma en signatuur. Grote gemene deler is dat al deze projecten openbare functies in hun gebouw realiseren. Van exporuimtes en open werkplekken tot winkels en restaurants. Deze programma's zorgen ervoor dat er levendigheid ontstaat op die plek waar dat gewenst is: direct rondom het station, het visitekaartje voor de stad.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten