Bouw Coendersbuurt gestart & Van Leeuwenhoekpark uit startblokken

Februari 2016

 

nieuwsbrief-logo.png

facebook/nieuwdelftwww.nieuwdelft.nl
facebook/nieuwdelft/nieuwdelftisyours
twitter/nieuwdelft@nieuwdelft

Bouw eerste (zelfbouw)woningen Nieuw Delft gestart
Feestelijke start bouw voor iedere 'Coendersbuurter'

Weer of geen weer. Op 2 maart vierden meer dan 150 enthousiaste mensen de start bouw van de Coendersbuurt. Zelfbouwers, huizenkopers en zelfbouwgroepen waren in grote getalen aanwezig om de starthandelingen mee te maken en hun nieuwe buren te ontmoeten. Voor deze speciale gelegenheid was minister Stef Blok naar Delft gekomen. Samen met wethouder Raimond de Prez, Liesbeth Janson (studio Huijgens), Job van Zomeren (ERA Contour), Arjan Geelen (Heijmans), Rob de Jong (Ballast Nedam), Linda Oosterhuis (zelfbouwer) en Jasper Straver (koper) onthulde hij eerst de bouwborden. Vervolgens sloegen minister Stef Blok, Liesbeth Janson en de 73 jarige zelfbouwster Chieni Haak de laatste heipaal de grond in voor het zelfbouwinitiatief 'Het Grachtenhuis'. De bouw van de woningen in de Coendersbuurt is gestart!

Bekijk hier de foto'sTe koop cascowoningen
Donderdag 21 april: Informatieavond Superlofts

Op zoek naar een loft/appartement in de Coendersbuurt? Wellicht is één van de 9 Superlofts iets voor u? Superdeluxe en energiezuinige cascowoningen met Delftse stoep en/of tuin of terras komen direct aan de Nieuwe Gracht. U bepaalt zelf waar u vloeren, vide(s), binnenwanden, trappen, badkamer en keuken wilt plaatsen. Keuze voor één grote open ruimte tot maar liefst 3 bouwlagen. Woonoppervlakte variërend van 38m2 tot 132m2.

Een informatieavond waard om u alles te vertellen over de mogelijkheden, prijzen en plattegronden. Komt u ook?
Locatie: Loods015 - Nijverheidsstraat 7 in Delft.
Van 19:30 uur tot circa 21.00 uur.

Meer info over Superlofts Delft en aanmeldenVan Leeuwenhoekpark uit de startblokken
Inspiratiebijeenkomst met de stad zorgt voor chemie

Dat het bij elkaar zetten van zo'n 70 mensen met zeer diverse achtergronden voor een mooie chemie zorgt, bewees de inspiratieavond op 29 maart. Een bont, rijk, deskundig en kritisch gezelschap kwam bij elkaar om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen voor de invulling van het Van Leeuwenhoekpark.

Een park wordt pas van de stad, wanneer je het samen maakt. Daarom waren er Delftenaren vanuit allerlei achtergronden aanwezig om met elkaar in gesprek te gaan over de mogelijkheden, wensen en kansen van deze bijzondere plek. Zo kan het park groeien tot een geliefde plek voor Delftenaren.

Bekijk hier de foto's en filmpje van de avond
Lees meer over het Van Leeuwenhoekkwartier


   

Stichting Groenkracht
Nieuwe vrienden voor Delftse PROEFtuin!

De PROEFtuin heeft drie nieuwe sponsoren. De Lions Club Delft, The Living en hovenier Van der Heijden hebben aan de PROEFtuin een bedrag gedoneerd. Lees meer hierover

En vanaf april kunt u ook weer plukker worden in de PROEFtuin. Veertig weken lang zelf je wekelijkse portie groenten en kruiden plukken. Abonnement afsluiten?

Word ook vriend van Groenkracht - Delftse PROEFtuin


Bezoek aan SC Delfand 'in wording' 
Leerlingen geven met zelf ontworpen bouwdoeken gezicht aan beroepsgericht onderwijs

Leerlingen en docenten van Scholencombinatie Delfland bezoeken hun nieuwe schoolgebouw 'in wording'. De nieuwbouw wordt in de Coendersbuurt in Nieuw Delft gerealiseerd door Slokker Bouwgroep en is eind dit jaar klaar. De leerlingen hebben voorafgaand aan de rondleiding zelfontworpen doeken aan de bouwhekken opgehangen, waarop te zien is wat voor een school er precies gebouwd wordt. Wist je dat je er straks je nagels kunt laten verzorgen of een kopje koffie kunt drinken? Eén van de manieren waarop invulling wordt gegeven aan het beroepsgericht onderwijs. Aanwinst voor de buurt en oefening voor de leerlingen!

Bekijk de foto's van dit bezoek op onze FB pagina


Bouwplan initiatieven
Goed druk op informatieavond over bouwplan veld 5 

Hoe ziet het plan eruit? Waar komt het plan? Wat komt er in? Een greep uit de vragen die op 16 maart werden toegelicht aan omwonenden, op de druk bezochte informatieavond over het nieuwe woon-werk-verblijf plan voor veld 5. Het bouwplan voor veld 5 draagt bij aan de ambitie van Delft om in 2025 een magneet te zijn voor kennisintensieve bedrijven en kenniswerkers.

Bekijk presentatie, concept impressies, studies en uitgebreide 'vragen en antwoorden' overzicht


Vaart u mee?
Zaterdag 16 april Opening Westersingelgracht

Het vaarseizoen is weer van start gegaan en er is goed nieuws: er kan weer gevaren worden op de Westsingelgracht in het centrum van Delft. Een uniek moment, want met de opening van de Westsingelgracht is Delft - sinds 5 jaar - weer goed bereikbaar over het water. Om dit te vieren varen we op zaterdag 16 april de Westsingelgracht op. We nodigen iedereen met een scheepje van harte uit om mee te varen. Om 10.30 uur welkom en start door wethouder Lennart Harpe. Om 11.00 uur vertrekken de bootjes richting station, hiermee is de vaarroute officieel open. We hopen op veel grote én kleine bootjes, graag tot dan!

Lees meer op FB pagina Spoorzone Delft[UITSCHRIJVEN] voor deze nieuwsbrief]     [Mail de redactie]

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten