Van start met het Van Leeuwenhoekkwartier

 

facebook/nieuwdelftwww.nieuwdelft.nl
facebook/nieuwdelft/nieuwdelftisyours
twitter/nieuwdelft@nieuwdelft

Van start met het Van Leeuwenhoekkwartier

Nieuw Delft pakt door met ontwikkeling van het Van Leeuwenhoekkwartier (VLHK). Dit nieuwe stadsgebied met het nieuwe stadspark, diverse woningtypen en stedelijke functies is de eigentijdse, nieuwe stadsuitbreiding op de historische binnenstad. Sinds vorige week ligt het ontwerpbestemmingsplan voor het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier ter inzage en op 23 september is er een inloopavond over dit bestemmingsplan. 



Unieke kansen voor Delft door
Van Leeuwenhoekkwartier als citylounge

Centrumwonen en ondernemerschap

Het Van Leeuwenhoekkwartier (VLHK) wordt de nieuwe gemengde stadsbuurt rondom het gloednieuwe station Delft en het toekomstige stadspark. In dit nieuwe stadsdeel is plek voor ongeveer 500 à 600 woningen en diverse stedelijke functies variërend van horeca, startups, bedrijfsruimte tot culturele voorzieningen en diverse ontmoetenplekken. Wonen, werken en verblijven komen er samen. Het begrip de 'citylounge' verwoord de sfeer dat dit nieuw centrum moet uitstralen. 

VLHK ligt direct naast de historische binnenstad en biedt door deze ligging unieke kansen om het centrum van Delft verder uit te bouwen tot een nog sterker nieuw Delft.

Hoe? Dat leest u hier.
 



Woonexpress gearriveerd bij Halte 3 
Meereizen? Stap snel in!

De Woonexpress Nieuw Delft is nu bij Halte 3 en we voeren momenteel gesprekken met de mensen die een optie hebben genomen, over hun droomhuis in de Coendersbuurt.

Dat betekent dat we samen met deze toekomstige bewoners bezig zijn hun woning te ontwerpen en uit te werken, waarna een koopaanbieding volgt. 

Er zijn nog enkele opties mogelijk,
dus stap snel in
de Woonexpress!



 


   

Coendersbuurt: nog 1 zelfbouwkavel beschikbaar
Start zelfbouw woningen in november

Ondertussen worden er ook stappen gemaakt in de Coendersbuurt. Buiten wordt de locatie bouwrijp gemaakt, zodat in november gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen. Voor 13 woningen én voor de bouw van de parkeergarage is al een omgevingsvergunning aangevraagd. En: er is nog 1 kavel beschikbaar.

Geinteresseerd? Neem dan contact op met Toos van Starrenburg via 06 22573954 of nieuwdelft@delft.nl. 


Inloopavond bestemmingsplan VLHK Noord
23 september van 19.30-21.00 uur


Voor het noordelijk deel van het VLHK is een nieuw ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Dit plan ligt vanaf 3 september ter inzage met de mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen. Op woensdag 23 september is er een inloopavond over het bestemmingsplan. U bent van 19.30 tot 21.00 uur van harte welkom in Loods 015. 

Het ontwerpbestemmingsplan digitaal bekijken? Dan kan hier.

 

 

[UITSCHRIJVEN] voor deze nieuwsbrief]     [Mail de redactie]

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten