Bouwen aan Nieuw Delft

Nieuw Delft is volop in ontwikkeling. Zo zijn de eerste studentenwoningen opgeleverd in X-RAY, is het nieuwe stadskantoor geopend en wordt er volop gebouwd en gewoond in de Coendersbuurt. Hieronder vind je een greep uit de projecten in Nieuw Delft - kijk voor een totaaloverzicht onder 'Projecten' in het menu. 

 

 

Bouwplan veld 5

Delft investeert in een vitale economie

Een plek waar (internationale) kenniswerkers onder één dak de ruimte krijgen om succesvol te ontmoeten, te werken, te wonen en te ondernemen.

Het stadskantoor

Huis van de stad

In het hart van Nieuw Delft staat het nieuwe stadskantoor van Delft. Hierin zijn diverse diensten van de gemeente gevestigd en inwoners van Delft kunnen er sinds 2017 terecht voor diverse gemeentelijke producten en diensten.

OV-plein

Veelzijdig vervoer

Op station Delft wordt de reis van deur tot deur optimaal gefaciliteerd. Reizigers stappen hier gemakkelijk op trein, tram, bus, taxi of fiets.

X-Ray

521 studentenwoningen

In de zuid-west hoek van Nieuw Delft zijn 521 duurzame zelfstandige studentenkamers gebouwd. Het gebouw ligt aan de Röntgenweg en de Jupiterstraat, op loop- en fietsafstand van het centrum van Delft en het centraal station en dicht bij de TU-campus.

 

Scholencombinatie Delfland

Modern beroepsgericht onderwijs

Een school met uitstekende faciliteiten voor VMBO-onderwijs in techniek, verzorging en commercie. Een belangrijke schakel naar Delft Kennisstad en bedrijfsleven in Delft.

Park Spoorloos

Verborgen groene parel

Ontmoet elkaar achter het oude stationsgebouw in dit verborgen groene pareltje. Ontwerp- bijeenkomsten met de omgeving leverde het schetsontwerp op voor deze groene oase.  

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten