Inloopavond weer goed bezocht

Presentatiemateriaal beschikbaar


Op 16 maart dit jaar maakten direct omwonenden tijdens een informatieavond voor het eerst kennis met het nieuwe plan voor bouwveld 5. Aan de hand van tekeningen en een maquette kregen de aanwezigen een goed beeld van de opzet en uitstraling van het project. Inmiddels zijn we een stap verder in de ontwikkeling van het project en wordt eind december 2016 de omgevingsvergunning voor dit project aangevraagd.

Inloopavond
Nu meer bekend is over het ontwerp, het programma, de inrichting van de openbare ruimte en de bereikbaarheid tijdens de bouw, werd op woensdag 14 december een vrije inloopavond gehouden voor direct omwonenden. Aan de hand van planmaquette, concept impressies en bouwtekeningen kregen mensen een goed beeld van de opzet en uitstraling van het plan, de bouwwerkzaamheden en de tijdelijke inrichting van het gebied tijdens de bouw. De inloopavond werd ook nu weer goed bezocht.
 

Presentatiemateriaal van deze avond kunt u hier downloaden: 

Locatie en programma nieuwbouwproject voor bouwveld 5

Bouwveld 5 ligt aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark aan de Groene Haven, een deel van de Engelsestraat en de nieuwe Ireneboulevard vlakbij de Hooikade. Zie onderstaande plankaart van gebiedsontwikkeling Nieuw Delft. De blauwe cirkel toont bouwveld 5.

Het programma voor het bouwplan bestaat uit 130 appartementen gecombineerd met kleine commerciële units op de begane grond voor bijvoorbeeld horeca, dienstverlening en werkplekken voor startende bedrijven. Verder bevat het plan een ondergrondse parkeergarage, fietsbergingen, daktuinen en een binnenplein grenzend aan het Van Leeuwenhoekpark. Dit nieuwbouwproject ligt op een markant punt in het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier; vlakbij het nieuwe station en de historische binnenstad. Deze centrumlocatie biedt een uitgelezen kans uit te groeien tot de nieuwe woonplek voor werknemers van kennisintensieve bedrijven en start-ups. De start bouw is voorzien in september 2017. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten