Living Lobby

verbindt mensen, kennis en techniek


>> Nieuw: Bekijk hier de Q&A over project Antoni

Antoni ligt op een centrale en prominente plek in Nieuw Delft. Op deze locatie is ruimte voor ontmoeting, kennisuitwisseling en innovatie; het DNA van Delft. De kracht van het gebouw ‘Antoni’ zit in de verbinding van de  omgeving met een hoogstedelijk, gemengd programma van expositie- en vergaderruimtes, hotel met restaurant, werkruimtes, winkels en diverse woningen. Onder het gebouw komt een openbare stalling voor 2.400 fietsen.

Living Lobby
Speerpunt van 'Antoni' is het publieke en collectieve karakter. In het glazen atrium van het gebouw, dat ‘Living Lobby’ is gedoopt, worden met expositieruimtes, werkplekken en horeca verbindingen gelegd tussen mens en techniek, innovatie en ondernemerschap. De Living Lobby fungeert 24/7 als hart van de buurt en als knooppunt in het gebouw; van hieruit zijn alle functies zichtbaar en bereikbaar. Op de verdiepingen wordt gewoond, al dan niet tijdelijk, in een hotel, in studio’s en in loftwoningen. De duurzaamheid van dit gebouw is ’state of the art’ qua materiaalgebruik, energievoorziening en flexibiliteit naar de toekomst en sluit naadloos aan bij de nieuwe duurzame initiatieven die in het gebouw plaatsvinden.

Tender
Voor het kopgebouw aan het Stationsplein in Nieuw Delft nodigde Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft in 2016 vijf partijen uit. De selectiecommissie beoordeelde het plan Antoni unaniem uitstekend op het programma, de architectuur, de stedenbouwkundige inpassing, de mate van duurzaamheid en op financieel gebied.

Antoni wordt gerealiseerd door Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV met een ontwerp van Studioninedots. De realisatieovereenkomst voor Antoni tussen de ontwikkelcombinatie en het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft is in december 2016 ondertekend. De start van de bouw is voorzien in 2018.

Prominente plek
De bouwkavel voor plan Antoni ligt direct naast het oude Stationsgebouw en het nieuwe stadspark in het Van Leeuwenhoekkwartier. Vanuit het prachtig, nieuwe stationsgebouw lopen ondernemers, bezoekers en toeristen direct naar het stadspark in het Van Leeuwenhoekkwartier. Belijk ook eens de virtuele plankaart van Nieuw Delft.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten