Vanaf 2014 tot 2025 worden de bouwvelden in Nieuw Delft in verschillende fasen bouwrijp opgeleverd. Omdat de definitieve ontwikkeling van het gebied Nieuw Delft niet overal direct kan starten, krijgen sommige bouwvelden eerst een tijdelijke invulling. Het gebied wordt zo mooi en zinvol ingevuld met een tijdelijke invulling met als resultaat levendigheid, bedrijvigheid, energie en vitaliteit.

De Delftse PROEFtuin is op 23 mei 2015 in de aanwezigheid van veel enthousiaste natuurliefhebbers feestelijk geopend. De PROEFtuin is één van de tijdelijke initiatieven in Nieuw Delft. Het is een tijdelijke stadstuin van 0,5 ha aan de Nijverheidsstraat, waar een grote groep betrokkenen groente en fruit voor consumptie op een natuurlijke wijze verbouwen. Inwoners en bedrijven kunnen de groente en het fruit oogsten en eten. De tuin is onder meer tot stand gekomen via crowdfunding.

Met de Delftse PROEFtuin levert Stichting Groenkracht een bijdrage aan een duurzamere samenleving en een veerkrachtig netwerk van duurzame stadslandbouw. Hierbij zijn verschillende partijen en organisaties aangesloten, zoals Yoga, Kunst in de Wijken, de Groene Motor, IVN e.a. Met dit initiatief is Stichting Groenkracht in 2013 genomineerd voor de Rabo Stadslandbouw Award.

Neem ook een plukabonnement!

Ook in 2016 kun je plukker in de Delftse PROEFtuin worden! Veertig weken lang kun je zelf je wekelijkse portie groenten en kruiden bij elkaar plukken. Lekker, gezond en lokaal. Bovendien geeft het een bijzonder gevoel als je letterlijk je eigen groenten plukt. En weet je geen raad hoe je een groente moet bereiden? Onze vrijwilligers op de tuin kunnen je advies geven en ook op onze Facebookpagina kun je regelmatig recepten vinden. 

Vorig seizoen waren mensen erg enthousiast over dit groenconcept en daarom breiden we het dit jaar graag uit. Er is plek voor dertig plukkers. Dus geef je snel op! Wil je plukker worden? Lees dan meer over een plukabonnement.

Vrienden worden van de PROEFtuin?

De PROEFtuin kan nog vrijwilligers gebruiken. Een paar uur over? Of een hele dag? Kijk op de website en schrijf je in voor een plukabonnement. Hier vind je ook informatie over cursussen, lezingen en rondleidingen.

Meer info of volg Groenkracht | Delftse PROEFtuin op facebook  

Bekijk foto's en portretten van de opening
Interview Raimond de Prez met Tingelen: 'Deze stadstuin past helemaal bij Delft'
 

Lees interview met vrijwilliger Annelie Heslenfeld, die hier sinds februari eens per week flink de handen uit de mouwen steekt. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten