Park Spoorloos

stationstuin achter het monumentale stationsgebouw

Op de plek achter het oude stationsgebouw, waar vroeger de perrons lagen, wordt park Spoorloos gerealiseerd, met daaronder een fietsenstalling die plaats biedt aan 2.700 fietsen. De bouw van de stalling en het park is begin 2017 klaar. 

Het schetsontwerp is voortgekomen uit een samenwerking met onder andere betrokken omwonenden van het park en de Kwaliteitskamer. Omgevingsmanager Antje Tenhaaf was betrokken bij dit proces en vertelt: "Het was een complex en best uitdagend proces met een hele geslaagde uitkomst. Het parkontwerp moest worden afgestemd op het ontwerp van de onderliggende fietsenstalling. Met de kaders die hieruit volgden zijn we het ontwerpproces verder ingegaan: ontwerpbijeenkomsten met de omgeving en advisering door de Kwaliteitskamer. Het ontwerp dat er nu ligt heeft veel elementen die uit de bewoners-ontwerpbijeenkomsten zijn gekomen. Er is enthousiast op gereageerd. De Kwaliteitskamer heeft in haar tweede bespreking van het ontwerp haar waardering uitgesproken over het ontwerp en hoe hun adviezen zijn verwerkt. Hieronder het schetsontwerp dat voortgekomen is uit de ontwerpbijeenkomsten.

Lees hier interview met Peter van den Hoogen, bewoner directe omgeving.   

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten