Feestelijke start bouw Guldenwater

12-10-2018

De start bouw van 177 appartementen en 7 parkwoningen in het Van Leeuwenhoekkwartier in Nieuw Delft is een feit! Gisteren werd de bouw feestelijk ingeluid door wethouder Martina Huijmans en ontwikkelaar Ballast Nedam Development.

(Hei)werkzaamheden Nieuw Delft: veelgestelde vragen

08-10-2018

De bouwwerkzaamheden in het stationsgebied zijn in volle gang. Naar aanleiding van vragen en meldingen uit de omgeving is een extra informatieavond ingelast op het Stadskantoor. De veelgestelde vragen - en de antwoorden erop - vindt u hier.

Vanaf donderdag 11 oktober: aangepaste situatie Ireneboulevard

08-10-2018

Binnenkort gaat de bouw op veld 5 de hoogte in. In voorbereiding op deze nieuwe fase verandert deze week de verkeerssituatie op de Ireneboulevard: het fietspad en voetpad worden verlegd naar de autorijbaan.

Open dag Nieuw Delft afgelopen zaterdag goed bezocht

08-10-2018

Op zaterdag 6 oktober vond de derde editie van Nieuw Delft Presenteert plaats. Zo’n 250 bezoekers bezochten de open dag op deze uitzonderlijk mooie najaarsdag.    

Beluchting grondlichaam langs Engelsestraat

08-10-2018

Vanaf vandaag worden er werkzaamheden verricht op het grondlichaam langs de Engelsestraat. Het gaat om het aanbrengen van drains om de grondkwaliteit te verbeteren.

Nieuw Delft zet deuren open op zaterdag 6 oktober

27-09-2018

Op zaterdag 6 oktober opent Nieuw Delft haar deuren weer voor jong en oud met de derde editie van Nieuw Delft Presenteert. Deze keer kunt u zowel ‘binnen als buiten’ meer te weten komen over alle projecten en ontwikkelingen in de voormalige spoorzone. 

Nachtwerkzaamheden op veld 5

24-09-2018

ERA Contour stort deze week de keldervloer van hun nieuwbouwproject op veld 5, bij De Groene Haven. In de nacht van 26 op 27 september wordt de vloer ‘gevlinderd’, wat gepaard gaat met geluidshinder. 

Voobereidende werkzaamheden Floris gestart

24-09-2018

Deze week start Ballast Nedam West met de voorbereidende werkzaamheden voor project Floris. Daarmee begint de ontwikkeling van het laatste nieuwbouwproject in de Coendersbuurt.

Informatieavond Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen

24-09-2018

Nog op zoek naar een woning in Nieuw Delft? Met eventuele werkfunctie? Zelfbouwgroep GO Van Leeuwen organiseert aanstaande woensdag 26 september een informatieavond over hun woon/werkaanbod.   

Bouw multifunctioneel Antoni nabij station Delft van start

18-09-2018

Op maandag 17 september heeft wethouder Martina Huijsmans het startsein gegeven voor de bouw van het multifunctioneel gebouw Antoni. Antoni is het eerste nieuwbouwproject dat wordt gerealiseerd in het nieuwe stationsgebied in Delft.

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV gaat door als Projectorganisatie Nieuw Delft

17-09-2018

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft BV (OBS) houdt binnenkort op te bestaan. Het college van B&W heeft dat op 11 september 2018 besloten.

Start bouw 3 CPO's in van Leeuwenhoekkwartier

17-09-2018

Afgelopen donderdag 13 september is op feestelijke wijze de start van de bouw van drie CPO-projecten in het Van Leeuwenhoekkwartier gevierd.

Nog woningen beschikbaar in appartementengebouw WeLoft Delft

13-09-2018

Misschien is een woning in het appartementen- gebouw WeLoft  Delft iets voor u? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen of naar de informatieavond komen op 20 september.   

Heiwerkzaamheden bij station Delft: vragenuurtje

31-08-2018

De komende periode voeren verschillende bouwbedrijven heiwerkzaamheden uit op veld 3. Dit kan hinder opleveren in en rond het stationsgebied. Elke woensdag van september kunt u in het stadskantoor terecht voor vragen of klachten.

Park Spoorloos: de achtertuin van het stationsgebouw

17-08-2018

Achter het monumentale stationsgebouw is de Koninklijke Ginkel Groep bezig met de aanleg van Park Spoorloos. De eerste contouren zijn al zichtbaar, maar hoe ziet het er straks uit als het af is? Lees hier meer over het ontwerp.

De ecotoren op het werkterrein van Nieuw Delft

15-08-2018

Op het werkterrein van Nieuw Delft staat sinds enige tijd een opvallend, zwart object. Waar is het voor en waarom staat het daar? Indebuurt Delft vroeg ons om uitleg.

Zonnebloemen op veld House of Delft

14-08-2018

Het begon met één zonnebloem, maar de afgelopen weken zijn er wel honderden uitgekomen. Na het succes van het tulpen dit voorjaar zaaide Stichting DelftBloeit voor de tweede keer een bloemenveld in naast station Delft.

Vrijwilligers gezocht! Help jij mee aan klimaatonderzoek?

07-08-2018

TU Delft is op zoek naar bewoners of bedrijven rond het toekomstige Van Leeuwenhoekpark die meetinstrumenten in hun woning of onderneming willen laten plaatsen.

Laatste appartement verkocht op Kavel Special Urban Villa

07-08-2018

Bouwgroep van Leeuwenhoek realiseert een kleinschalig appartementengebouw met 8 appartementen en een atelier/praktijkwoning op de 'kavel special Urban Villa' op veld 3. Het laatste appartement in dit gebouw is verkocht!

Toekomstig Van Leeuwenhoekpark wordt laboratorium voor klimaatonderzoek

30-07-2018

Na de zomerperiode worden meetinstrumenten voor klimaatonderzoek geplaatst op de toekomstige locatie van het Van Leeuwenhoekpark in Nieuw Delft. Lees het verhaal hierachter...

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten