24-11-2016

Voornemen tot gunning plan voor kopgebouw aan stationsplein

Combinatie Smit’s Bouwbedrijf B.V. / Vink Bouw Nieuwkoop B.V. dient winnend plan ‘Antoni’ in voor kopgebouw aan stationsplein in Nieuw Delft.

Namens de Gemeente Delft heeft Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) het voornemen om de tender voor het kopgebouw aan de zuidwestzijde van het stationsplein te gunnen aan de combinatie Smit's Bouwbedrijf B.V. / Vink Bouw Nieuwkoop B.V. met het plan 'Antoni'.

Prominente locatie 
De kavel waar het kopgebouw gerealiseerd zal worden ligt op een beeldbepalende locatie, in het hart van de stad: aan het stationsplein, naast het oude stationsgebouw en aan de Coenderstraat - één van de hoofdontsluitingswegen van het nieuwe stadsgebied. Ook flankeert het de twee nog te ontwikkelen parken: het Van Leeuwenhoekpark en park Spoorloos achter het oude stationsgebouw.

In maart 2016 is voor deze kavel een Europese aanbesteding gestart voor een bouwplan van in totaal circa 12.500 m² b.v.o., waarin een openbare, ondergrondse fietsenstalling voor 2.400 fietsen is opgenomen. Na een voorselectie zijn in de zomer van 2016 vijf partijen uitgenodigd om een Voorlopig Ontwerp te maken voor deze kavel en een grondbieding uit te brengen.

Multifunctioneel gebouw, uitstekende beoordeling
Het plan Antoni is ontworpen door architectenbureau Studioninedots uit Amsterdam in samenwerking met een team van adviseurs. Het bevat onder meer een hotelfunctie, expositieruimte, diverse werkruimtes, horeca en appartementen. De selectiecommissie beoordeelde het plan unaniem uitstekend op alle onderdelen waaronder de architectuur, de stedenbouwkundige inpassing in de omgeving en de mate van duurzaamheid van het gebouw.

Start bouw 2018
Na de definitieve gunning zal er meer informatie beschikbaar komen over het plan Antoni. De Combinatie Smit's Bouwbedrijf / Vink Bouw Nieuwkoop zal samen met OBS de plannen verder uitwerken zodat een start bouw begin 2018 mogelijk is.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten