NIEUW DELFT

Ondernemerschap, vernieuwing en wonen in het hart van Delft


Delft bouwt in het spoorzonegebied aan de toekomst van de stad: Nieuw Delft. 
Een nieuw stadsgebied naast de historische binnenstad en het prachtige nieuwe Station Delft, een echte eye-catcher. Een internationale ontmoetingsplek voor iedereen die wil reizen, winkelen, wonen, werken en ontspannen in de dynamiek van het hart van Delft. Tussen dit historische Delfts erfgoed en nieuwe architectuur krijgen ondernemerschap en vernieuwing de ruimte. Door het verdwijnen van de spoorviaduct ligt hier voor Delft de kans om de historische binnenstad te verrijken en de economische betekenis van de stad te vergroten. Door een nieuwe plek voor kennis en innovatie te creëren met ondernemers, particulieren en onderwijs. En dat te combineren met ruimte voor wonen, werken en uitgaan. 

De centrale locatie, 800 nieuwe woningen, de mix aan ondernemerschap, lokale bedrijvigheid, horeca, cultuur, stadsparken en nieuwe gracht resulteren in de toekomst in een nieuw dynamisch en innovatief stadsgebied waar iedereen welkom is. Een plek voorbereid op de toekomst door slimme duurzame-, milieu- en mobiliteitstoepassingen.

Nieuw Delft is een ontwikkelgebied van 24 hectare groot, uitgestrekt over enkele kilometers door het hart van de stad. Waar voorheen de trein boven de grond liep, rijdt de trein nu geheel ondergronds voorzien van een prachtig nieuw Station Delft. Het gebied ligt tussen de Westvest en grenst aan de wijken Delftse Hout en Westenkwartier en wordt gemarkeerd door de molen de Roos, de Irenetunnel en de nieuwe studenhuisvesting X-Ray aan de de Röntgenweg.

De hoofdstructuur van Nieuw Delft wordt gevormd door de hoofdwegen, het groen met het langgerekte park en de waterstructuur, met aangrenzende bebouwing en een mix aan functies. Karakteristiek is de nieuwe lange gracht. Door de grachtenstructuur van het plan ontstaan drie onderscheidende wijken, met ieder een eigen sfeer en kwaliteit: de Coendersbuurt, het Van Leeuwenhoekkwartier en de Abtswoudse hof.

Door het verdwijnen van het spoorviaduct is rondom het nieuwe stationsgebied op verschillende plekken de nieuwe stad 'Nieuw Delft' steeds meer zichtbaar. Dit gebied van 24ha groot, ondergaat tot en met 2025 een ware metamorfose. Het spoorzonegebied verandert in Nieuw Delft: een gewild woon- en werkmilieu met verschillende ontmoetingsplekken, de Nieuwe Gracht, groene boulevards en stedelijke functies. Nieuw Delft vormt samen met de historische binnenstad een aantrekkelijk centrum en sluit omliggende wijken hierop aan.


xadf

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten